Prislista

 • Massage/ Massageterapi 60 min: 795
 • Kraniosakral terapi 60 min: 795


Terapeutisk LLLT laser smärtlindrar och accelererar läkningsprocessen.
Mer info. under fliken "Länkar".

Nu använder jag Refit vid behov i massage behandlingarna.
Refit är en ny apparatur som har både radiofrekvens, vaccumtryck och LED ljus i samma maskin. Ett avslappnande sätt att öka elasticiteten och rörligheten i musklerna och kroppens leder. Multi polär radiofrekvens används även för att minska förekomsten av celluliter samt öka metabolismen och strama åt de collagena fibrerna i huden.

Utbildad och certifierad Kraniosakral terapeut.
Kraniosakral terapi är en mycket mjuk och behaglig behandlingsform som bland annat hjälper kroppen att via nervsystemet sänka en hög stressnivå, så att du verkligen kommer ner i varv, på ett förvånansvärt djupgående sätt. Bra vid till exempel utmattningssyndrom, sömnbesvär, huvudvärk, migrän, posttraumatisk stressyndrom (PTSD), återkommande spänningar i axlar och käkar. Mer information från två YouTube klipp under fliken "Länkar".

Har även gått en utbildning i Myofaschiell mobilisering. Med dessa kunskaper och bindvävstekniker kan jag få ännu bättre effekt på problem med hållningen, inskränkt rörlighet, allmän stumhet och dålig cirkulation i muskulaturen.


Vad är Kraniosakral terapi?

Ordet Kraniosakral terapi (KST) kommer från ”kranium” och ”sacrum”, dvs  korsbenet.

Kraniosakral terapi är en varsam och djupgående metod som utvecklades i USA i mitten av 1900-talet av osteopaten Dr Sutherland. Han upptäckte att skallens ben inte växer ihop helt, utan är mottagliga för tryck och mjuk manipulation.

En annan viktig upptäckt som ligger till grund för metoden är den ”Kraniosakrala rytmen”, ett flöde av vätska som pulserar i ryggmärgen längs hela ryggraden och runt hjärnan. Den här rytmen kan vi som kraniosakrala terapeuter påverka. En stark, balanserad och inte alltför långsam rytm är viktig för vårt välmående och för balansen mellan aktivitet och avspänning.

Det vi behandlar i Kraniosakral terapi är, för att uttrycka det kort, obalanser i nervsystemet, via bl.a. kraniebenen, ryggraden och bäckenet samt omgivande strukturer. Det vi eftersträvar är att undanröja hinder för rörelse och flöde. Genom behandlingen sätts kroppens egna självläkande förmåga igång, vilket är en grundläggande princip i Kraniosakral terapi.

Vad kan behandlas?

Stressrelaterade symtom eller emotionell obalans som oro, ångest, sömnproblem, depression, utmattning, utbrändhet, spänningar i tänder och käkar. Också migrän, stelhet i nacke och skuldror, låsningar i bäckenet och fysiska trauman mot huvud och nacke, whiplash, tinnitus.

En enda behandling kan ge resultat men ofta behövs en serie behandlingar för att förändringarna skall bli bestående. Det kan vara bra att ta några behandlingar ganska tätt och sedan lite då och då. Alla mår bra av att då och då få sitt nervsystem balanserat genom Kraniosakral terapi.

Hur går en behandling till?

Under en behandling ligger du fullt påklädd på en brits medan terapeuten vidrör olika ställen på huvud, nacke och längs med ryggrad och bäcken. Med ytterst små, subtila och varsamma ”tryck” korrigeras och balanseras fastlåsningar i skelett, muskler och membranen som omger ryggmärg och hjärna.

Ofta upplever den som får behandlingen en mycket djup, läkande vila och avspänning.   Boka behandling:

  Boka via tidsbokning på nätet är det allra enklaste sättet att hitta en behandlingstid som passar dig. Länkar finns här på hemsidan. Där ser du lediga tider, kan boka tid direkt, göra avbokning, samt få bokningsbekräftelse och påminnelse dagen innan behandlingen per sms och mejl.

  En länk för enkel avbokning/ombokning medföljer mejlets bokningsbekräftelse.

  Du kan även logga in i Valeis bokningsportal på "Mina sidor" (tex. via SMS bokningsbekräftelsen) och ändra dina bokningar.

  Om det inte går så prova att kontakta oss via sms eller mejl och i sista hand via telefon för vi har inte telefonerna på när vi ger behandlingar.

  Avbokning/ombokning skall ske senast 24 timmar innan bokad behandling, annars utgår full debitering.